top of page

Kuulumisia kuluneelta viikolta

Säästän näppäimistöni rasvasilta sormiltani ja ennen varsinaisen viikonloppuni alkamista ja juustonaksutuokiota päivitän teille hieman, mitä kuluneella viikolla on vauvakuvaajan arjessa tapahtunut. Vietin sunnuntaina syntymäpäiviäni parhaimmassa seurassa. Paikalla olivat ainoastaan lapseni ja mieheni täällä kotioloissa ja päivä oli kaikkea sitä, mitä täydelliseltä syntymäpäivältä voi perheenäiti odottaakin; paljon puuhastelua, rakkaudentunnustuksia, haleja ja naurua. Miehellä oli pelisilmää sen verran, että lahjoi minua lempituoksullani. Vauvat kuvasin tavalliseen tapaan kahtena arkipäivänä ja sattuikin superrauhalliset ja helposti käsiteltävät pikkuiset kuvattaviksi. Kuvasaldoa katsellessani voin todeta onnistuneeni ja latasinkin osan tällä viikolla kuvattujen vauvojen kuvista mallikuviksi HannaSNy Photographyn Facebook-sivulle. Alla yhden tällä viikolla kuvatun söpöläisen kuva.

Vauvojen lisäksi kuvasin aivan ihastuttavan pienen miehen yksivuotispotretit kotioloissa, sekä tämän hurmurin yhdessä vanhempiensa kanssa. Kotikuvaus on oikein toimiva kuvausmiljöö pientä lasta kuvattaessa, jos asiakkaan kodissa on riittävästi tilaa studiovalaistukselle ja rauhallinen tausta, jota vasten kuvata. Tiistaina ja torstaina kuvausvuoroon pääsi ystäväni opinnäytetyö, jossa hän oli ihanasti oivaltanut yhdistää päiväkoti-ikäiset lapset, sekä vanhainkodin asukkaat yhdessä leipomaan, laulamaan ja askartelemaan.

Kaikista huikein uutinen tällä viikolla kuitenkin liittyy Tyksissä tehtäviin vauvakuvauksiin, sillä sain siunauksen lastenklinikan ylihoitajalta kuvauksiin keskolassa. Olen ollut tästä kunniasta aivan onnesta soikeana ja on ollut hankalaa koettaa keksiä kotonakaan muita jutunaiheita. Mieheni tukee työtäni sataprosenttisesti ja luonnollisesti hänkin innostui ajatuksesta. Tyks synnytyssairaalana on näiden viimeksi käytyjen palavereiden perusteella edelläkävijä kuvauksiin liittyvissä asioissa ja jokaisessa henkilökunnan kannanotossa on selvästi aistittavissa mieletön työpanos perheiden hyvinvointiin. Olisi todella upeaa, jos muualla Suomessa olisi kollegoillani vastaava mahdollisuus tarjota vauvakuvauksia sairaala-olosuhteissa. Tänään oli viimeinen vauvakuvaukseni hetkeen, sillä käyn maanantaina operaatiossa, josta seuraa tiukka nostelukielto ja kuvausten toteuttaminen on käytännössä mahdotonta ainakin leikkausta seuraavan viikon, jonka jälkeen vielä hetken hankalaa. Hienosti onnistuneen kuvauspäivän tänään kruunasi Turun Sanomien toimittajan, sekä valokuvaajan läsnäolo synnytysvuodeosastolla, jossa he olivat tekemässä juttua vauvojen kuvauksista sairaalassa, työhistoriastani valokuvaajana ja kuvauspalvelusta, jota ryhdyin tarjoamaan kohtukuoleman kohdanneille perheille hyväntekeväisyystarkoituksella. On äärimmäisen tärkeää, että tietoisuus etenkin viimeksi mainitusta palvelusta perheiden keskuudessa lisääntyy, jotta lohtu tavoittaisi oikean kohderyhmän, eli perheet, jotka kokevat kuvat ajan saatossa arvokkaiksi. Juustonaksukulho kuiskailee tuossa, että minun tulisi napata sieltä nyt ensimmäinen. Juustonaksut tykkäävät, kun niitä syödään. Samaa mieltä on suklaalevy, joka huilailee tuossa juustonaksujen oikealla puolella. Käyn kimppuun! Rauhallista viikonloppua teille! <3 Hanna


bottom of page